خرید لپ تاپ استوک   
 اگاهي از برترين مقالات حوزه آجيل و خشكبار اگاهي از برترين مقالات حوزه آجيل و خشكبار .

اگاهي از برترين مقالات حوزه آجيل و خشكبار

ميوه خشك چيست؟ چه خواصي دارد؟

ميوه در هر حالتي چه تازه باشد و چه خشك شده، براي شما خوب است و فوايدي به همراه دارد. در حالت طبيعي ميوه خشك شده مي تواند يك ميان وعده مناسب براي دفع احساس گرسنگي باشد و مي توان براي مدت زمان طولاني نگهداري كرد و از همين رومي تواند جايگزين مناسبي براي ميوه تازه در خارج از فصل آن باشد.

علي رغم فوايد ميوه هاي خشك، متخصصان معتقدند مهم ترين وجه تمايز ميوه هاي خشك شده با ميوه هاي تازه، تبخير آبي است كه حاوي مقادير قابل توجهي مواد مغذي است.البته ميوه هاي خشك شده براي مصرف در شرايط خاص مانند تغيير فصل يا استفاده در ورزش‌هايي مانند كوهنوردي كه امكان حمل وزن زياد بار وجود ندارد، سودمند هستند. پزشكان توصيه مي ‌كنند كه در صورت امكان حداقل روزي ۲ ليوان ميوه خرد شده متنوع مصرف شود كه اگر تازه باشد، بهتر خواهد بود.

ميوه ها جزو تنها گروه غذايي هستند كه تمام ارزش هاي غذايي را دارا هستند و سرشار از ويتامين ها، فيبرها و آنتي اكسيدان ها هستند كه براي حفظ شادابي و در امان ماندن از هر گونه بيماري بايد آنها را مصرف كنيد. از اين رو در اين مطلب مي خواهيم بررسي كنيم كه كالري ميوه هاي خشك بيشتر است يا ميوه هاي تازه:

سيب: اگر چه سيب تازه حاوي ميزان زيادي قند طبيعي و ضروري است اما خشك شده آن حاوي قند بيشتري است كه كاملا غيرضروري هستند. از مصرف ميوه هاي خشك شده آماده پرهيز كنيد، تا جايي كه مي توانيد آنها را خود در منزل تهيه كنيد.

زردآلو: معمولا براي حفظ رنگ نارنجي و نرم بودن زردآلو خشك شده، از دي اكسيد گوگرد استفاده مي كنند. در حقيقت زردآلو اگر به صورت طبيعي خشك شود، به رنگ قهوه اي در مي آيد و به هيچ وجه نمي تواند رنگ نارنجي و تازگي خود را حفظ كند.

آلبالو: طعم ترشي برخي از آلبالو خشك هايي كه در بازار وجود دارند، كاملا غيرطبيعي هستند و علت اصلي آن اضافه كردن انواع مواد شيميايي به آنها است. بنابراين پيش از خريد اين ماده، حتما به بسته بندي آن بيشتر دقت كنيد و مواد تشكيل دهنده آن را با دقت بخوانيد تا بدانيد چه چيزي را ميل مي كنيد.

 

بسياري از آدم‌ها ميوه‌ي تازه را به ميوه‌ خشك ترجيح مي‌دهند زيرا معتقدند در فرايند خشك كردن و جهت افزايش زمان نگهداري اين محصولات، به ميوه‌هاي خشك نمك و قند اضافه مي‌شود؛ و به اين دليل، اين خوراكي‌ها سالم نيستند. ولي، در اين مقاله قصد داريم فهرست شگفت‌انگيزي از انواع ميوه‌ خشك و فوايدشان را ارائه دهيم كه نشان مي‌دهد فرايند خشك كردن و نگهداري اين ميوه‌ها، نه فقط كمك مي‌كند اين خوراكي‌هاي خوشمزه مدت زمان بيش‌تري سالم و قابل خوردن بمانند، بلكه مواد مغذي اين ميوه‌ها را به طور كامل حفظ مي‌كند و باعث مي‌شود بتوانيد از فوايدشان براي سلامتي‌تان به طور كامل بهره‌مند شويد.

 

۱. برگه هلو، منبعي عالي براي فيبر

فيبر از آن دست تركيباتي است كه به آساني در هر كدام از ميوه‌‌هاي خشك، از جمله هلو خشك يافت مي‌شود. هر وعده‌ي مصرف به اندازه‌ي نصف فنجان ميوه‌ خشك هلو حاوي حدود ۷ گرم فيبر، تقريبا ۳۰ درصد از نياز روزانه به ويتامين A، و مقدار اندكي مواد معدني نظير مس و پتاسيم است.

اگر از فوايد فيبر براي سلامتي آگاه باشيد، حتما مي‌دانيد چرا هلو خشك بهترين ميوه‌ي خشك براي كمك به سلامتي دستگاه گوارش و درمان يبوست است. اگرچه هلو شايد آن‌چنان محبوب نباشد، ولي آن‌هايي كه عاشق مخلوطي از طعم‌هاي ترشي و شيريني هستند، حتما هلو را خيلي دوست دارند.

۲. سيب خشك، ميان‌وعده‌اي كم كالري

يكي از دلايلي كه آدم‌ها عاشق سيب هستند اين است كه خوردن اين ميوه هنگام صبحانه براي سلامتي انسان بسيار مفيد است. ولي، سيب خشك (يا برگه سيب) چه‌طور؟ آيا مي‌دانيد حتي سيب خشك نيز به عنوان ميان‌وعده‌اي سالم شناخته مي‌شود؟ دليل اين مسئله نيز كم كالري بودن ميوه‌ خشك سيب است.

به عبارت ديگر، هر وقت هوس خوردن تنقلات كرديد، ولي در عين حال، نمي‌خواهيد وزن‌تان زياد شود يا كربوهيدرات بيش‌تري به رژيم غذايي‌تان اضافه شود، شايد افزودن مقداري سيب خشك به فهرست خريدتان فكر بسيار خوبي باشد.

۳. سُرخالو خشك، براي تامين نياز روزانه‌ به ويتامين C

در ميان ميوه‌هاي خشك، شايد سرخالو آن‌چنان محبوب نباشد و هم‌چنين فوايد آن براي سلامتي آن‌چنان شناخته شده نيز نباشند، ولي آيا مي‌دانيد يك وعده‌ي مصرف سرخالو، به اندازه‌ي نصف فنجان مي‌تواند نياز روزانه‌تان را به ويتامين C تا بيش از ۲۴۴ درصد تامين كند؟

ويتامين C نقش بسيار مهمي در سلامت انسان دارد، زيرا مسئول كنترل دستگاه ايمني بدن است؛ هم‌چنين، باعث مي‌شود كلاژن به اندازه‌ي كافي به پوست برسد، و در نهايت، باعث بهبود جذب آهن و توليد گلبول‌هاي قرمز خون مي‌شود. بنابراين، مصرف سرخالو خشك در طول دوره‌ي نقاهت از بيماري بسيار توصيه مي‌شود.

 

كيوي خشك شده با وجود ويتامين C ، سيستم بدني شما را در مقابل بيماري ها تقويت مي كند. جالب است بدانيد ويتامين C موجود در كيوي دو برابر پرتقال است. كيوي با داشتن ويتامين C زمينه مناسبي را براي جذب كامل آهن در بدن فراهم مي كند. فقر آهن بيماري شايع در زنان است و موجب عدم تمركز، افسردگي و ضعف بدني مي شود كه با مصرف كيوي از مي توان آن را كاهش داد. مصرف كيوي خشك شده براي كساني كه دچار يبوست مي باشند بسيار پرفايده و موثر است.

انجير خشك شده حاوي نوعي آنتي اكسيدان به نام فنول است كه با از بين بردن راديكال هاي آزاد، از ريسك بيماري هاي قلبي و سرطان جلوگيري مي كند. به علت وجود فيبر بسيار در انجير خشك اين ميوه خشك شده براي افرادي كه قصد كاهش وزن دارند بسيار مفيد است. اما لازم به ذكر است در مصرف انجير به دليل كالري بالا نبايد زياده روي كرد.

 خواص برخي از پرطرفدارترين ميوه هاي خشك شده:

انبه خشك شده محتوي مواد مغذي و تقويت كننده روده است كه هضم آن، بسيار آسان بوده و مصرف اين ميوه براي افراد داراي سوء هاضمه به علت داشتن مقادير زيادي ويتامين C و آهن بسيار مفيد مي باشد. جالب است بدانيد 100 گرم انبه 15% نياز روزانه بدن به ويتامين A كه براي تضمين سلامت چشم ها و تقويت قوه بينايي لازم است را تامين مي كند.

آلو شابلون خشك شده مسهلي طبيعي مي باشد و تاثير مثبت در جلوگيري از پوكي استخوان دارد. اين ميوه يكي از منابع غني پتاسيم است. تحقيقات انجام شده در سال هاي اخير تأثير پتاسيم را در كاهش فشارخون نشان داده است. با توجه به اين كه آلو خشك شابلون حاوي سديم  كمي مي باشد، مصرف متعادل آن در كنترل فشارخون و تعديل غلظت خون بسيار موثر است. نكته جالب اين است كه آلو خشك شابلون اثر مليّني بيشتري نسبت به آلوي تازه دارد. 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ اسفند ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۱۷:۲۸ توسط:قاسم سليماني موضوع:

با انواع پسته آشنا شويد

پسته يكي از انواع مهم خشكبار در ايران و جهان مي‌باشد. درخت پسته با نام انگليسي Pistachio احتمالا از مركز يا شرق آسيا منشا گرفته و داري گونه‌­هاي مختلفي است. انواع پسته تحت كشت و كار در ايران مربوط به گونه اهلي با نام علمي Pistacia vera هستند. درختان پسته دو پايه هستند به اين معنا كه گل‌هاي نر و ماده روي درختان متفاوت توليد مي­‌شوند و روي يك درخت، هر دو گل نر و ماده وجود ندارد.

 

در اينجا سعي بر اين است ويژگي­‌هاي ارقام معروف پسته در جهان با تمركز بر دو كشور مهم توليد كننده يعني ايران و آمريكا ذكر گردد و همچنين خلاصه­‌اي از ويژگي­‌هاي ديگر انواع پسته در ديگر كشورهاي توليد كننده اين محصول توضيح داده شود.

كشورهاي مهم توليد كننده پسته

ايران، آمريكا، تركيه، چين، سوريه، يونان، ايتاليا، افغانستان، تونس و اسپانيا، ۱۰ كشور اول توليد پسته در جهان هستند. با توجه به اينكه كشور آمريكا مصرف داخلي بالايي دارد، ايران به عنوان بزرگترين صادر كننده پسته محسوب مي‌­شود. ديگر كشورهاي توليد كننده پسته عبارتند از: ماداگاسكار، استراليا، قرقيزستان، اردن، ازبكستان، پاكستان، ساحل عاج، مراكش و مكزيك.

انواع تقسيم‌بندي و انواع پسته در ايران

ايران داراي بيش از ۷۰ رقم و ژنوتيپ پسته ماده و تعداد زيادي ژنوتيپ نر است و جز مهمترين منابع ژرم پلاسم پسته در دنيا محسوب مي‌شود. معروف‌ترين انواع پسته ايران عبارتند از: كله قوچي، اكبري، ممتاز، بادامي زرند، سفيد پسته نوق، احمد آقايي، اوحدي، خنجري دامغان، شاه‌پسند دامغان و پسته قزويني.

تقسيم بندي‌­هاي مختلفي براي انواع پسته ايران وجود دارد. در يك تقسيم­‌بندي كلي انواع پسته را به دو دسته فندقي و بادامي گروه‌بندي مي‌كنند. به عنوان نمونه ارقام كله‌قوچي و اوحدي در گروه فندقي و ارقام اكبري، احمد آقايي، ممتاز و سفيد پسته نوق در گروه بادامي طبقه بندي مي­‌شوند.

در يك تقسيم‌بندي ديگر انواع پسته را از نظر زمان گل‌دهي به ۳ گروه زود گل، متوسط گل و دير گل طبقه بندي مي‌كنند. به عنوان نمونه ارقام سفيد پسته نوقي و كله قوچي در گروه زودگل، ارقام اوحدي، احمدآقايي و بادامي زرند در گروه متوسط گل و ارقام قزويني و اكبري در گروه دير گل گروه‌­بندي مي­‌شوند.

در تقسيم بندي سوم انواع پسته را از نظر زمان رسيدن محصول به ۵ گروه خيلي زودرس، زودرس، متوسط رس، ديررس و خيلي ديررس گروه­‌بندي مي­‌كنند. به عنوان نمونه رقم قزويني خيلي زودرس در گروه خيلي زودرس، ارقام اوحدي و قزويني زودرس در گروه زودرس، ارقام كله قوچي، خنجري و شاه‌پسند دامغان و بادامي در گروه متوسط رس، ارقام احمدآقايي و اكبري در گروه ديررس و ارقام ابراهيمي و جندقي در گروه خيلي ديررس قرار مي‌گيرند. ارقام خيلي زودرس تا ۳۱ مرداد ماه، ارقام زودرس ۱ تا ۱۰ شهريور، ارقام متوسط رس ۱۱ تا ۲۰ شهريور، ارقام ديررس ۲۱-۳۱ شهريور و ارقام خيلي ديررس ۱ تا ۱۰ مهرماه قابل برداشت هستند.

ويژگي‌­هاي معروف ترين ارقام پسته در ايران

اوحدي يا فندقي: شكل ميوه كروي (فندقي)، درصد خنداني خيلي زياد، رنگ رويي مغز ارغواني و رنگ پوست استخواني كرم مي­‌باشد.

پستهيك نوع آجيل سبز و روشن است كه باعث ميشود همه چيز شادتر به نظر برسد. در بعضي كشور ها به عنوان ميوه ي خوشحال يا خندان شناخته ميشود. در واقع وقتي پوسته ي سفت آن باز ميشود، شكل خندان به خود ميگيرد. ولي اين ميوه خواصي بيشتر از شكل خوبش دارد. پسته يك نيروگاه مواد مغذي است، و حتي يك قهرمان جهاني.نام انگليسي پسته، در حقيقت از زبان فارسي گرفته شده است. همچنين به نام بادام سبز نيز شناخته ميشود. پسته در واقع با فرهنگ ايراني در هم آميخته است و تقريبا در تمام جنبه هاي زندگي ايراني حضور دارد.پسته در تمام داستان ها، ادبيات، باور ها، سنت ها و نيز مراسم هايي نظير نوروز و شب يلدا نقش مهمي دارد. حتي در عروسي ها و مراسم هاي ترحيم نيز استفاده ميشود.

اين ميوه ميتواند در شرايط آب و هوايي بسيار سخت مانند زمستان هاي بسيار سرد و تابستان هاي خيلي گرم كشت شود. اين دما در تابستان ميتواند بين منفي 15 درجه تا 45 درجه سلسيوس متغير باشد به همين دليل است كه مناطق بياباني براي رشد آن مناسب است. در حال حاضر ايران در ليست توليد كنندگان پسته با كيفيت بالا در صدر قرار دارد با توليد 400 هزار تن پسته. تحقيقات نشان ميدهد كه بيشتر از شصت درصد پسته ها در توليد بستني و گز استفاده ميشود. پسته به صورت بو داده نيز مصرف ميشود.اين ميوه ي خشك داراي خواص بسياري براي سلامتي است كه يكي از آن ها كاهش كلسترول خون در بدن است. پسته ها حاوي آنتي اكسيدان هستند كه براي سلول هاي پوستي مناسب است. بيشترين ويتامينE  در دانه هايي يافت ميشود كه چندين خاصيت دارند.

پسته فندقي  

پسته فندقي از نظر شكل و ظاهر نسبت به بقيه انواع پسته كوچكتر ميباشد و كمي از فندق بزرگتر و به دليل اينكه پسته ريزي ميباشد تعداد آن در يك كيلو بيشتر از ساير پسته ها ميباشد در نتيجه براي آجيل اقتصادي تر ميباشد و بيشترين حجم را براي صادرات به خود اختصاص داده است.بهترين نوع پسته فندقي را ميتوان در زرند پيدا كرد.

 

پسته احمد آقايي

پسته احمد آقايي نسبت به فندقي كشيده تر و بزرگتر ميباشد و داراي طعم بسيار عالي ميباشد و از نظر طعم خوشمزه ترين نوع پسته ميباشد و اين نوع پسته فراوانترين نوع پسته به دليل مرغوبيت پيوند آن ميباشد و براي آجيل پر مصرف ترين نوع پسته ميباشد و بهترين نوع پسته احمدآقايي را ميتوان در منطقه نوق رفسنجان يافت.

 

پسته كله قوچي

همانطور كه از اسم آن پيداست پسته كله قوچي پسته اي درشت و گرد ميباشد و داراي طعم خاص خودش هم هست و چون اندازه آن بزرگ است توچين آن جلوه ي خاصي دارد و به آجيل شكل و ظاهر زيبايي ميبخشد و بهترين نوع پسته كله قوچي در منطقه نوق رفسنجان پيدا ميشود.

پسته اكبري

پسته اكبري پسته اي بسيار كشيده و بزرگ است و از نوع احمد آقايي كشيده تر ميباشد و در بين انواع پسته ها داراي قيمت بيشتري ميباشد دست چين آن براي آجيل پرطرفدار است.و پسته لوكس و مجلسي ميباشد و بهترين نوع پسته اكبري در شهرستان انار و منطقه كشكوييه رفسنجان برداشت ميشود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ اسفند ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۰۷:۰۷ توسط:قاسم سليماني موضوع:

خواص زعفران

: گياه زعفران داراي خواص متعددي براي سلامتي است. برخي از مهمترين خواص زعفران و مزاياي زعفران عبارت است از: توانايي بهبود سلامت تنفس، بهينه سازي سيستم گوارش، از بين بردن درد، بهبود الگوهاي خواب، كاهش خونريزي، تقويت سلامت قلب، افزايش گردش خون، پيشگيري از ديابت، تقويت استخوان ها و بهبود عملكرد سيستم ايمني بدن.

 

خواص دارويي زعفران

زعفران حاوي بيش از 150 تركيب مختلف از جمله كاروتنوئيدها، سافرانال، كروسين، آنتي اكسيدان ها و ساير مواد بيوشيميايي است. همچنين در زعفران مواد معدني و ويتامين هايي كه براي سلامتي انسان ضروري هستند وجود دارد.

در ادامه با كشمون همراه باشيد تا در مورد خواص زعفران و خواص دارويي زعفران بيشتر بخوانيم.

خواص زعفران: افزايش ايمني بدن

اگرچه مردم اغلب به ادويه هايي مانند زعفران به چشم طعم دهنده ي مواد غذايي نگاه مي كنند، اما اين نوع ادويه جات داراي مقدار زيادي مواد مغذي ويژه با خواص فراوان هستند.

يكي از خواص زعفران افزايش ايمني بدن است. زعفران مقداري ويتامين C يا همان اسيد اسكوربيك دارد كه براي سلامتي انسان مهم است. همه مي دانيم كه گلبول هاي سفيد اولين خط دفاعي بدن در برابر بيماري هستند. ويتامين ث يا همان اسيد اسكوربيكي كه در زعفران وجود دارد، روند توليد گلبول هاي سفيد خون را افزايش مي دهد؛ [ منبع ]

با افزايش گلبول هاي سفيد خون، سيستم دفاعي و ايمني بدن تقويت مي شود.

 

 

خواص زعفران: افزايش گردش خون

زعفران مي تواند به عنوان تقويت كننده انرژي، موثر عمل كند و با افزايش گردش خون، سوخت و ساز بدن را افزايش دهد. غلظت بالاي آهن به اين معني است كه زعفران گلبول هاي قرمز خون شما را افزايش مي دهد كه در نتيجه با رساندن اكسيژن به اندام هاي بدن، باعث افزايش گردش خون مي شود. [ منبع ]

 

خواص زعفران: محافظت از سلامت قلب

يكي از اهداف برتر در سلامت انسان امروز، بهبود سلامت قلب است. يك راه ساده براي محافظت از سلامت قلب، مصرف مواد داراي پتاسيم مانند زعفران است. [ منبع ]

پتاسيم يك گشادكننده ي عروق بدن است و باعث جلوگيري از افزايش فشار خون و فشار روي شريان ها مي شود. اين اتفاق باعث محافظت از قلب شده و مي تواند حملات قلبي و سكته مغزي را از بين ببرد.

 

خواص زعفران: كنترل ديابت

ديابت يكي از خطرناك ترين و گسترده ترين شرايط در دنياي امروز ما است كه ميليون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثير قرار مي دهد. يكي از خواص زعفران كه داراي اهميت زيادي است، كنترل ديابت است.

اگر از بيماري ديابت رنج مي بريد، بهتر است كه از زعفران استفاده كنيد. سطوح قابل توجه منگنز كه در زعفران وجود دارد، مي تواند به بدن شما كمك كند تا سطح قند خون خود را بهينه سازي و كنترل كند. [ منبع ]

 

 

 

خواص زعفران: كاهش اضطراب

يكي از خواص زعفران كه بسيار شناخته شده و معروف است، از بين بردن افسردگي خفيف و بهبود خلق در كساني است كه به طور منظم آن را مصرف مي كنند. [ منبع ]

بسياري از تركيبات فعال زعفران بر روي سيستم غدد درون ريز تاثير مي گذارند و مي توانند به آزاد سازي هورمون هاي مفيد كه سلامت ما را حفظ مي كنند، كمك كنند. زعفران توسط سازمان هاي تحقيقاتي متعددي به عنوان يك گياه ضد افسردگي طبيعي مورد ستايش قرار گرفته است.

 

خواص زعفران: تقويت قدرت استخواني

برخي از مواد معدني و تركيبات آلي زعفران، سبب جذب مواد مغذي بهينه به ويژه كلسيم مي شوند. با به حداكثر رساندن مقدار جذب كلسيم از غذا، بدن فرصتي بهتر براي بهبود تراكم مواد معدني استخوان به دست مي آورد و باعث جلوگيري از شروع بيماري هايي مانند پوكي استخوان و ديگر بيماري هاي مربوط به سنين پيري مي شود

 

ارزش غذايي زعفران

زعفران چاشني و رنگ دهنده غذا مي باشد زعفران موجب كاهش چربي و كلسترول خون مي گردد. زعفران آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، پيشگيري كننده از بيماريهاي قلبي و سرطان، تقويت كننده حافظه و كاهش دهنده فشار خون است. از گياه زعفران در درمان بيماري آسم، بيماريهاي پوستي، بيماري هاي چشم، عفونت ادراري، يرقان، پيش انداختن قاعدگي، رفع نفخ شكم، درمان معده درد و درمان كم خوني استفاده مي شود.

زعفران به هضم غذا كمك مي كند و تقويت كننده معده مي باشد و به عنوان مسكن بويژه در دردهاي لثه كاربرد دارد.

 

انواع خواص زعفران:

تسكين دردهاي شكمي

از ديرباز تاكنون به دليل خواص زعفران براي زنان، دم كرده ي زعفران براي دردهاي متوسط تا شديد شكمي و قسمت فوقاني شكم موثر است. از دم كرده اين گياه براي منظم كردن عادت ماهيانه و كاهش خونريزي در اين دوران استفاده مي‌شد. همچنين يكي ديگر از خواص زعفران براي زنان كاهش دردهاي قاعدگي و منظم‌كردن عادت ماهيانه است.

از ديگر خواص زعفران براي زنان و مردان، تسكين دردهاي شكمي مربوط به غشاي روده بزرگ است.

 

زعفران گياه ضد افسردگي

مصرف زعفران در پيشگيري از بروز افسردگي موثر است. بر اساس تحقيقات امروزي نيز نتيجه گرفته شده است كه زعفران داراي خواص ضد افسردگي است و اين در حالي است كه بر اساس تب سنتي به زعفران خواص فرح بخشي و خنده آوري نيز نسبت داده اند. بر طبق نتايج اين تحقيقات استفاده از زعفران در غذا و نوشيدن حداقل يك فنجان چاي زعفران براي تمدد اعصاب توصيه مي شود. زعفران افزايش دهنده تمركز حواس است و در پيشگيري از آلزايمر و پاركيسون موثر مي باشد زعفران در درمان دردهاي عصبي و كم خوابي موثر مي باشد.

 

سلامت قلب با چاي زعفران:

بر طبق مطالعات انجام شده، گزارش شده است كه چاي زعفران از تجمع كلسترول در رگ ها جلوگيري مي كند و به اين ترتيب از بيماري هاي قلبي جلوگيري مي كند.

 

زعفران عامل پيشگيري از كاهش ديد در سالخوردگي

بر اساس تحقيقات مركز دانشگاهي ايتاليا زعفران در تنظيم كاركرد سلولهاي بينايي موثر است و سلولهاي بينايي را در مقابل آسيب ها محافظت مي كند و از پيشرفت بيماريهاي چشم جلوگيري مي كند و موجب احياي سلول هاي آسيب ديده چشم مي شود. زعفران در درمان اختلالات لكه زرد شبكيه كه در سنين سالخوردگي ايجاد مي شود موثر است. مصرف زعفران در رژيم غذايي از پيشرفت بيماري هاي ژنتيك چشم جلوگيري مي كند و به همين علت مصرف متعادل آن به سالخوردگان و افراد مبتلا به بيماري هاي چشم توصيه مي شود.

 

فوايد فوق العاده زعفران كه ممكن است ندانيد!

زعفران گياهي كوچك و چند ساله به ارتفاع 10 تا 30 سانتي متر است. از وسط پياز و يا قاعده ساقه، تعدادي برگ باريك و دراز خارج مي شوند. از وسط برگ ها، ساقه گلدار خارج شده كه به يك تا سه گل منتهي مي شود. گل ها داراي 6 گلبرگ بنفش رنگ هستند كه ممكن است در بعضي واريته ها به رنگ گلي يا ارغواني باشند.

گل ها داراي 3 پرچم و يك مادگي منتهي به كلالهٔ سه شاخه به رنگ قرمز متمايل به نارنجي است. قسمت مورد استفاده اين گياه، انتهاي خامه و كلاله سه شاخه است كه به نام زعفران مشهور است و داراي بوي معطر با طعم كمي تلخ مي باشد.

زعفران كه لقب ادويه طلايي را به خود اختصاص داده است تاريخچه 3هزار ساله دارويي دارد. اين ادويه بومي كشورهاي اروپايي و آسيايي است و اغلب در اسپانيا، ايتاليا، فرانسه، يونان، ايران، چين و هند يافت مي شود. زعفران داراي خواص متعددي است. زعفران متعلق به خانواده زنبق است و از هزاران سال پيش استفاده هاي خيلي زيادي ازش ميشده. در زمانهاي خيلي دور به عنوان يك درمان براي سرفه، سرماخوردگي، بيماري هاي معده، بي خوابي، خونريزي رحمي و بيماري هاي قلبي و نفخ و … استفاده ميشده.

انواع زعفران و تشخيص زعفران اصل و خالص

براي اينكه مطمئن باشيد زعفران اصل و خالص مي خريد، بايد زعفران كامل بخريد و دور خريد زعفران هاي آسياب شده را خط بكشيد. معمولا زعفران هاي آسياب شده به دليل مخلوط بودن با گلرنگ، رنگ و عطر كمتري نسبت به گل اصلي زعفران دارند و گاهي به دليل همين قيمت كمتر، مشتري را به سمت خود مي كشانند. به طور كلي، بهترين نوع زعفران زعفراني است كه به آن «دخترپيچ» مي گويند. اين زعفران، صددرصد طبيعي است و سر ريشه آن دست نخورده و مانند رشته اي نخ قرمز است كه پايين آن سفيد و نيمه بالاي آن قرمز است. براي اينكه بتوانيد زعفران را خوب پودر كنيد و خرده هاي آن را هم از دست ندهيد، بايد دور آسياب هاي بزرگ و كوچك را خط بكشيد و آن را دستي پودر كنيد.

خواص زعفران

براي بهبود عملكرد سيستم گوارش و افزايش اشتها مفيد است.

از آن جا كه طبيعت گرم دارد، سرفه و سرماخوردگي را درمان مي كند.

نفخ و اسيد معده را از بين مي برد.

به شير ولرم زعفران اضافه كنيد و قبل از خواب بخوريد تا خواب راحت داشته باشيد.

زعفران حل شده در شير، خشكي و خارش پوست را از بين مي برد.

از آن جا كه به گردش خون كمك مي كند، اختلالات كليه، مثانه و كبد را درمان مي كند.

از درد قاعدگي مي كاهد.

علاوه بر تصفيه خون، خاصيت ضدالتهابي نيز دارد.

ماساژ دادن لثه با آب زعفران، التهاب و زخم دهان را از بين مي برد.

بررسي هاي اخير نشان مي دهد كه زعفران داراي خاصيت ضدسرطاني است.

با اضطراب و افسردگي مقابله مي كند.

استفاده موضعي از زعفران، زخم و سوختگي ها را سريع تر بهبود مي بخشد.

براي كاهش دادن كلسترول خون بسيار موثر است.

كارتنوئيد موجود در آن از بروز تومورهاي پوستي پيشگيري مي كند ودردهاي آرتريت را تسكين مي بخشد.

 

https://www.keshmoon.com/post/health/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B5%D9%84

https://www.beytoote.com/cookery/khavas-ghaza/saffron-properties.html


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ اسفند ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۰۵:۵۵ توسط:قاسم سليماني موضوع:

فوايد نخود و خواص اين حبوبات براي سلامت بدن

نخود گياهي است كه خواص فراواني دارد و براي سلامتي بدن عالي است. در گذشته از نخود در انواع غذاها استفاده مي شد اما متاسفانه امروزه نخود كه بسيار مفيد و پرانرژي است از سفره ايرانيان در حال حذف شدن است. نخود نوعي بنشن است كه سرشار از پروتيين، فيبر و كربو هيدرات ها بسيار پيچيده است. دو نوع نخود وجود دارد:نخود زرد بيشتر در خاور ميانه و آمريكاي شمالي و نخود سياه (در هند، پاكستان و اتيوپي يافت مي شود.

ارزش غذايي نخود:   

نخود يكي از رايج ترين انواع سبزيجات است و در رژيم غذايي برخي از سالم ترين افراد دنيا گنجانده شده است. نخود بسيار از آنتي اكسيدان ها، مواد معدني، مواد مغذي و ويتامين ب6 (از جمله منيزيم، اسيد فوليك، ويتامين ث، كلسيم، روي، فسفر و پتاسيم) را دارد كه مزاياي براي سلامتي دارد.

نخود نيز براي سلامت قلب مفيد است كه خطر بيماري هاي قلبي عروقي را كاهش مي دهد و گوارش را بهبود مي دهد. مقادير غذايي در زير نشان مي دهند كه چگونه نخود به غذايي مغذي تبديل شده است.

يك فنجان نخود حاوي مقادير توصيه شده زير است:

268 كالري

5 گرم فيبر رژيمي

5 گرم پروتئين

2 گرم چربي

84 % منگنز

71 درصد اسيد فوليك

29 % مس

28 % فسفر

% 26 % آهن

17 % روي

خواص بي نظير نخود براي زيبايي پوست

از بين بردن چين و چروك :

نخود حاوي مقدار زيادي منگنز است كه اين ماده سلامت پوست را بهبود مي دهد و خطوط چين و چروك را كاهش مي دهد در حقيقت، از منگنز براي توليد بيشتر محصولات زيبايي استفاده مي شود اساسا، منگنز به پوست كمك مي كند تا انرژي لازم براي مبارزه با هجوم راديكالهاي آزاد را توليد كند كه باعث چين و چروك و خطوط در وهله اول مي شود اين عنصر پوست را تغيير مي دهد كه قابليت نگهداري آب آن را افزايش مي دهد همراه با ديگر مواد مغذي ضروري نخود، منگنز بعنوان كاتاليزور براي تامين پوست كه انعطاف پذير و درخشان به نظر مي رسد كار مي كند.

روشن شدن پوست صورت با ماسك نخود:

براي لايه برداري صورت و تغيير رنگ پوست تركيب آرد نخود با زردچوبه بسيار موثر است زيرا بافت پوست را بهبود بخشيده و سلول هاي مرده را برمي دارد، همچنين باعث مرطوب شدن پوست مي شود. براي استفاده از آرد نخود به عنوان پاك كننده طبيعي اينگونه عمل كنيد:

1. ابتدا آرد نخود و پودر زردچوبه، شير يا ماست را با هم مخلوط كنيد

2. بعد از درست شدن اين خمير آن را روي پوست صورت خود بگذاريد.

3. پس از گذشت 10 تا 15 دقيقه صورت خود را با آب گرم بشوييد.

كاهش لكه هاي پيري با نخود:

براي كاهش لكه هايي كه بر اثر پيري روي صورت و بدن تان ظاهر مي شود ماسك زير را بكار ببريد:

1. نخود را به خوبي بپزيد و سپس له كنيد.

2. مقداري آب به آن اضافه كنيد تا خمير نرمي تشكيل شود.

3. سپس اين خمير را روي صورت و دست هاي خود بماليد.

نخود براي درمان عفونت قارچي:

به مدت يك ماه در برنامه غذايي خود نان چاپاتي با آرد نخود را بگنجانيد تا از شرعفونت هاي قارچي خلاص شويد.

نخود براي درمان لكودرما:

نخود در درمان لكودرما، بسيار موثر است. شما مي توانيد دستوالعملي كه در ادامه آورده ايم را به صورت منظم و به مدت چند ماه استفاده كنيد تا لكه هاي سفيد ناشي از لكودرما كاهش يابد.

1. يك فنجان نخود را با 8 گرم تريفالا چورنا و آب خيس دهيد.

2. سپس اين مخلوط را 24 ساعت كنار بگذاريد تا استراحت كند.

3. بعد از جوانه زدن آن را استفاده كنيد.

كاهش كلسترول بد

شما با مصرف روزانه نخود مي توانيد به كاهش كلسترول بد خون خود اقدام كنيد ، نخود به دليل داشتن ديس لپيدمي در باعث مي شود تا از جمع شدن كلسترول بد در بدن جلوگيري شود. اگر مي خواهيد از بيماري هاي قلبي و سكته هاي ناگهاني نجات پيدا كنيد بهتر است نخود مصرف كنيد.

رفع موهاي زائد صورت

براي برداشتن موهاي صورت خود مي توانيد با تركيب مواد گفته در ادامه يك پاك كنندگي قوي داشته باشيد ، شما ابتدا مقداري ادويه زردچوبه را با آرد نخود تركيب كرده تا يك مايه خميري بدست آيد

سپس مواد به دست آمده را به صورت اسكراب بر روي پوست صورت خود قرار دهيد و به مدت يك ربع بگذاريد كه ماده بر روي پوست صورت شما باقي بماند. شما مي توانيد اين تركيب را به مدت يك ماه استفاده كنيد تا موثر واقع شود.

رفع چين و چروك پوست

نخود داراي منگنز مي باشد كه باعث مي شود تا با چين و چروك پوست مقابله كند ، منگنز موجود در اين حبوبات باعث مي شود تا با راديكال هاي آزاد پوست مبارزه كرده و باعث از بين بردن چين و چروك شود. مواد موجود در نخود داراي ويژگي هايي مي باشد كه با سلول هاي مرده پوست مقابله مي كند. اين حبوبات همچنين داراي ويتامين ب مي باشد كه مي تواند از آفتاب در برابر پوست محافظت كند.

خواص فيبر حل شدني نخود

همانطور كه گفته شد نخود داراي فيبر حل شدني مي باشد كه براي كم كردن خطرات بيماري هاي قلبي و عروقي كاربرد دارد. فيبر موجود در نخود باعث مي شود تا سطح قند خون تثبيت شود. فيبر موجود در نخود باعث مي شود كه كلسترول بد خون كاهش پيدا كند و احساس سيري كنيد.

خواب خوب و آرام

نخود غني از اسيد آمينه ، تريپتوفان و سرتونين مي باشد كه اين موارد براي تنظيم خواب مناسب ضروري است. اگر مي خواهيد شب آرامي را سپري كنيد بهتر است نخود را به صورت روزانه مصرف كنيد.

لايه برداري پوست صورت

شما مي توانيد از تركيب آرد نخود با زردچوبه يك تركيب عالي تهيه كنيد كه براي پاك كردن و لايه برداري صورت مناسب است. تركيب گفته شده براي بهبود بخشيدن پوست بسيار موثر است و باعث مي شود تا پوست شما مرطوب شود.

تقويت موهاي سر

همچنين علاوه بر موارد گفته شده شما مي توانيد براي تقويت موهاي خود از نخود استفاده كنيد ، منگنز و پروتئين موجود در اين حبوبات باعث مي شود كه موهاي شما تقويت شود.

درمان لكودرما

نخود براي درمان لكودرما بسيار مفيد مي باشد ، شما مي بايست نخود را با تريفالا چورنا و آب تركيب كنيد و بعد از گذشت يك شبانه روز مي توانيد جوانه بدست آمده را مصرف كنيد تا در درمان لكودرما موثر باشد.

پاك كننده طبيعي پوست صورت

شما مي توانيد از اين حبوبات براي پاك كنندگي پوست صورت خود استفاده كنيد ، براي بدست آوردن تركيب مناسب كه پاك كننده صورت باشد شما مي بايست آرد نخود را با مقداري زردچوبه مخلوط كرده و يك ماده خميري شكل بدست بياوريد ، سپس مواد بدست آمده را بر روي پوست صورت خود قرار دهيد. مي توانيد بعد از يك ربع صورت خود را بشوييد تا تاثير آن را مشاهده كنيد.

 

كاهش كلسترول بد

شما با مصرف روزانه نخود مي توانيد به كاهش كلسترول بد خون خود اقدام كنيد ، نخود به دليل داشتن ديس لپيدمي در باعث مي شود تا از جمع شدن كلسترول بد در بدن جلوگيري شود. اگر مي خواهيد از بيماري هاي قلبي و سكته هاي ناگهاني نجات پيدا كنيد بهتر است نخود مصرف كنيد.

رفع موهاي زائد صورت

براي برداشتن موهاي صورت خود مي توانيد با تركيب مواد گفته در ادامه يك پاك كنندگي قوي داشته باشيد ، شما ابتدا مقداري ادويه زردچوبه را با آرد نخود تركيب كرده تا يك مايه خميري بدست آيد

سپس مواد به دست آمده را به صورت اسكراب بر روي پوست صورت خود قرار دهيد و به مدت يك ربع بگذاريد كه ماده بر روي پوست صورت شما باقي بماند. شما مي توانيد اين تركيب را به مدت يك ماه استفاده كنيد تا موثر واقع شود.

رفع چين و چروك پوست

نخود داراي منگنز مي باشد كه باعث مي شود تا با چين و چروك پوست مقابله كند ، منگنز موجود در اين حبوبات باعث مي شود تا با راديكال هاي آزاد پوست مبارزه كرده و باعث از بين بردن چين و چروك شود. مواد موجود در نخود داراي ويژگي هايي مي باشد كه با سلول هاي مرده پوست مقابله مي كند. اين حبوبات همچنين داراي ويتامين ب مي باشد كه مي تواند از آفتاب در برابر پوست محافظت كند.

خواص فيبر حل شدني نخود

همانطور كه گفته شد نخود داراي فيبر حل شدني مي باشد كه براي كم كردن خطرات بيماري هاي قلبي و عروقي كاربرد دارد. فيبر موجود در نخود باعث مي شود تا سطح قند خون تثبيت شود. فيبر موجود در نخود باعث مي شود كه كلسترول بد خون كاهش پيدا كند و احساس سيري كنيد.

خواب خوب و آرام

نخود غني از اسيد آمينه ، تريپتوفان و سرتونين مي باشد كه اين موارد براي تنظيم خواب مناسب ضروري است. اگر مي خواهيد شب آرامي را سپري كنيد بهتر است نخود را به صورت روزانه مصرف كنيد.

لايه برداري پوست صورت

شما مي توانيد از تركيب آرد نخود با زردچوبه يك تركيب عالي تهيه كنيد كه براي پاك كردن و لايه برداري صورت مناسب است. تركيب گفته شده براي بهبود بخشيدن پوست بسيار موثر است و باعث مي شود تا پوست شما مرطوب شود.

تقويت موهاي سر

همچنين علاوه بر موارد گفته شده شما مي توانيد براي تقويت موهاي خود از نخود استفاده كنيد ، منگنز و پروتئين موجود در اين حبوبات باعث مي شود كه موهاي شما تقويت شود.

درمان لكودرما

نخود براي درمان لكودرما بسيار مفيد مي باشد ، شما مي بايست نخود را با تريفالا چورنا و آب تركيب كنيد و بعد از گذشت يك شبانه روز مي توانيد جوانه بدست آمده را مصرف كنيد تا در درمان لكودرما موثر باشد.

پاك كننده طبيعي پوست صورت

شما مي توانيد از اين حبوبات براي پاك كنندگي پوست صورت خود استفاده كنيد ، براي بدست آوردن تركيب مناسب كه پاك كننده صورت باشد شما مي بايست آرد نخود را با مقداري زردچوبه مخلوط كرده و يك ماده خميري شكل بدست بياوريد ، سپس مواد بدست آمده را بر روي پوست صورت خود قرار دهيد. مي توانيد بعد از يك ربع صورت خود را بشوييد تا تاثير آن را مشاهده كنيد.

 

 

https://www.asriran.com/fa/news/313081/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%86%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B7%D8%A8-%D8%B3%D9%86%D8%AA%DB%8C

  

https://parsiday.com/1554-chickpea/


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ اسفند ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۰۴:۵۶ توسط:قاسم سليماني موضوع: